ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ

Ο Αχιλλέας Χατζηνίκος Σύμβουλος Διοίκησης στον Όμιλο SPECISOFT

Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα στρατηγικής και οργάνωσης ανέλαβε ο γνωστός επιχειρηματίας και επιτυχημένος manager, Αχιλλέας Χατζηνίκος, στον Όμιλο SPECISOFT (SpeciSoft AE, OPEN AI).

H SPECISOFT AE δραστηριοποιείται στον χώρο της Πληροφορικής και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη ανωτέρου επιπέδου Χρηματοοικονομικών και Χρηματιστηριακών λογισμικών (software), με ανάπτυξη και χρήση εξειδικευμένων αλγορίθμων και με ενσωμάτωση μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει η θυγατρική OPEN AI.

Στον Όμιλο SPECISOFT ο Αχιλλέας Χατζηνίκος θα ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με την Στρατηγική Ανάπτυξης του ομίλου, την αναδιάρθρωση του Χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των λύσεων, την οργάνωση των Πωλήσεων και την εξέλιξη του Ανθρώπινου δυναμικού, με απώτερο στρατηγικό στόχο την εισαγωγή της SPECISOFT στο ΧΑΑ.

Τα πιο γνωστά προϊόντα της SPECISOFT είναι η Ανάλυση Επιχειρηματικών δεδομένων και ισολογισμών, η μελέτη επιχειρηματικών και τραπεζικών αριθμοδεικτών με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, το λογισμικό διάρθρωσης χαρτοφυλακίου μετοχών για τα πιο γνωστά Χρηματιστήρια του κόσμου και τα υψηλού επιπέδου επιχειρηματικά παιχνίδια. Στο πελατολόγιο της SPECISOFT υπάρχουν πολλές από τις επιχειρήσεις του TOP-500 της Ελλάδος.

Ο Αχιλλέας Χατζηνίκος έγινε γνωστός, ως ιδρυτής και επικεφαλής της Computer Logic, της Εταιρείας που πρώτη παρουσίασε την δεκαετία του ΄90, επιχειρηματικό λογισμικό σε PCs, καθιέρωσε το τυποποιημένο software (πακέτο). Πρόκειται επίσης για τη μόνη ελληνική εταιρεία που εξήγαγε τεχνολογία λογισμικού στην Ευρώπη και την Αμερική, ανέπτυξε Τεχνολογία software για τους κολοσσούς MicroSoft και ΙΒΜ και τα πακέτα της ήταν επί 5 χρόνια πρώτα σε πωλήσεις σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Σήμερα, παρέχει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος και συνεχίζει να καινοτομεί και να δημιουργεί start-ups στον χώρο της τεχνολογίας. Είναι Δ/νων Σύμβουλος στην Geotag Aeroview SA, διαχειριστής στην INTERACTIVE SOUVENIRS IKE και μέλος του ΔΣ του American International College. Αυτοσαρκάζεται λέγοντας «είμαι ένας serial start-uper που δραπέτευσε από το Jurassic Park της Πληροφορικής».